De formulebalk gebruiken als rekenmachine

Excel is een ideaal gereedschap voor het uitvoeren van de meest complexe berekeningen. Echter als ik een paar getallen met elkaar moet vermenigvuldigen, pak ik toch al snel de zakrekenmachine. Toch kan ook dan Excel soms uitkomst bieden. Zeker als je de resultaten van je berekening in een cel wilt invoeren.

Stel ik wil de volgende berekening uitvoeren: 9,95 / 1,19. Als ik dit in de formulebalk invoer en op [Enter] druk krijg ik het volgende resultaat:

berekening-met-Enter

In de formulebalk blijft de formule zichtbaar en het resultaat komt in cel B3 terecht. Als ik echter =9,95/1,19 in de formulebalk invoer en voordat ik op [Enter] druk eerst [F9] gebruik, dan ziet het resultaat er als volgt uit:

berekening-met-F9

Zodra ik op [F9] druk, rekent Excel de formule meteen uit. Zowel in de formulebalk als in cel B3 is alleen nog maar het resultaat zichtbaar.

Als je Excel alleen als rekenmachine wilt gebruiken hoef je niet met [Enter] af te sluiten. Het resultaat van de formule is meteen na het gebruik van [F9] als zichtbaar in de formule balk. Als je wil kun je op dat moment al weer een nieuwe berekening invoeren.

BewarenBewaren

BewarenBewaren